tisdag 16 februari 2010

oversvamning och det och det

hej hej hej. jag har verkligen massa att skriva om men jag orkar inte riktigt. men jag ska forsoka.
i sondags var jag om malin lediga. vi at pizza och godis, kollade pa film och var nere pa stranden for en strandpromenad.
igar borjade det regna som fan. flera kennlar har varit helt oversvammade sa vi har varit tvungna att evakuera flera av dom och flytta dom. liza och sophie fick sova inne i en husvagn for de ar sa gamla och slitna, elvis fick sitta i koket, en grupp sitter i en gammal rutten husvagn. den husvagnen kanske inte var frasch innan men den ar verkligen inte frasch nu.
brian, en jattebra gubbe som kommer och hjalper till och bygger saker och sa kom igar och hjalpte till att bygga tva provisoriska kennlar sa vi kunde flytta de akuta grupperna till andra kennlar och de mindre grupperna till de provisoriska kennlarna.
vi har haft vattenpumpar som har statt pa hela tiden men det jattelang tid innan vi marker nan skillnad, speciellt nar det regnar som fan, da blir det ingen skillnad, hur mycket man an pumpar och hinkar vatten.
forhoppningsvis kommer det inte mer regn nu, men det lar det val gora, det ska regna tills torsdag.
valparna ska kanske flytta imorn. det kommer bli lite sorgligt, de ar sa sota. idag nar vi slappe ut dom pa omradet var en av dom sa fjantig att den inte vagade ga forbi de skallande hundarna sa jag fick bara den forbi.
ahh. det skulle vara sa kul om jag kunde lagga in lite bilder och skriva vilka alla hundar ar och sa. kanske inte alla men vissa. :P det ar klart jag kan gora det, men det ar sa krangligt. jag kanske gor det nan dag framover.
en kennel ar varst oversvammad, shadow-gruppens. vattnet rackte typ upp till magarna pa hundarna, nar man gick in dit rann det in vatten over kanten pa gummistovlarna och i alla oversvammade kennlar flot det omkring en massa saker. det kandes sa hopplost igar for det fanns verkligen ingenting vi kunde gora for att gora situationen battre. det hjalpte inte att osa vatten, pumparna gjorde ingen skillnad och jag borjade bli radd att hundarna skulle drunkna.
tur att vi kunde flytta dom nanstans. hoppas bara att inga fler kennlar kan bli oversvammade for vi har ingen mer stans att flytta dom.

idag var malin tvungen att aka till veterinaren med hennes hund eddie, for han har inte atit ordentligt pa flera dagar. igar nar vi gav honom lite korv spydde han upp det efter 5 minuter. men det var tydligen inget fel pa honom, sa vi far se hur det gar.
jag fick iaf kora sjalv till sos idag med hennes andra hund, brallan (alice). det gick bra forutom att bilen ar helt cp, ska vi ta oss hem i den liksom?! den dor typ hela tiden nar man startar, man maste gasa som en javla crazy maniac for att den inte ska do. och nar man kor pa ettan och tvaan bara hoppas bilen fram i 20 km/timmen och det gar inte att accelerera, sa javla pinsamt, speciellt eftersom spanjorer ar helt galna i trafiken och tutar for minsta lilla.

sa. nu skrev jag visst massa anda :D
nar man val borjat ar det svart att sluta.
nu ska jag snoka lite till pa facebook och sen ska vi nog sova. :D
puss pa er alla!