onsdag 25 september 2013

I helgen var vi i Arusha igen för att köpa saker som inte finns här, exvis russin (inte till mig, bläää), halstabletter och riktiga tuggummin. ;)
Vi åt indiskt och det var jättegott. 
Vi får förresten väldigt god mat här hemma hela tiden, sån lyx. Min favorit hittills är chapati, det är ett slags bröd, inte helt olikt våra pannkakor (fast inte söta), och till det får vi nån slags böngryta eller linsgryta, nom nom nom!! 
Jag börjar komma mer och mer in i rutinerna på barnhemmet och lära känna barnen mer. Man får ju såklart sina favoriter, dom är jättesöta allihop men kan bli så påfrestande i grupp,  otroligt uppmärksamhetskrävande och avundsjuka på varandra.
Igår tog jag med mig kameran till barnhemmet, men hade dåligt batteri så hann inte ta så mycket bilder, men det blir fler tillfällen! :) 

Lekparken på barnhemmet

Detta är Heaven Light! :)

Rashid och Sabas


Idag var det en riktigt dålig dag på barnhemmet, det var rent kaos och man blev helt utmattad. Därför blev det bara en halvdag idag för att försöka ladda upp med lite ny energi.

Internetuppkopplingen har på sistone verkat köra african time (väldigt långsamt). Jag hoppas det blir bättre men annars vet ni att det är anledningen till den dåliga uppdateringen. 

Just nu sitter vi på ett cafe och spänning är iaf en av sakerna som inte fattas i vår vardag, på vägen hit satt vi exvis i en dala dala (minibuss för vanligtvis ca 10-12 pers) med minst 23 personer i. 
Och helt plötsligt på cafet ramlar det ner något surrandes i min bh.. jag har insektsfobi och man kan väl säga att jag ställde till lite utav en scen. Bläää jag har ingen aning om vad det var men den var stor och äcklig och hade vingar. 

Snart ska vi på avokadojakt och sen dra oss hemåt för middag, chapati!!! :D de har dessutom bakat mandazi (muffinsliknande), nom nom! 

Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen!