lördag 17 september 2011

förste dagen på jobb idag. det var gøy. det blev lite kjedelig med tiden, men det var hyggelige gutter å arbeite med. 
jag är sämst på norska. haha. fast det jag skrev är sant, fast det är antagligen inte norska. 
började kl 8 i morse och kom hem innan 9 ikväll. jobbat 11 timmar, men tjänat ganska gött med pengar, bättre blir det imorn. :) 
väldigt trevliga jobbarkompisar, det behövs när jobbet i sig inte är så jättegivande. men det var kul så länge man inte behövde sitta själv alldeles för länge.. :)
mina två nya bästa kompisar heter björn magnus, och den andra hette nåt annat jag inte kommer ihåg men de var båda väldigt roliga :) den andra hade jag svårare att förstå så ibland började han prata engelska för jag skulle sluta säga "vaaaa?" hela tiden.. eheheh. 
jag är iaf väldigt nöjd efter idag.
tror det blir kul att va på fotbollsmatch imorn med.
de drev med mig också innan jag skulle åka hem.. jag kom till post-ettan och skulle sluta, hade ringt och anmält mig på avvakt (att jag gått av mitt pass) och skulle gå och byta om.. så sa dom "har vaktcentralen ringt dig?" och jag ba "nääääe...?" sen kom jag på att något norskt nr hade ringt mig så jag läste upp det för dom och frågade om det var dom och då sa dom "Jaaa! dom vill att du ska jobba över lite, till 9..?" (alltså två timmar till..) eftersom en av dom skulle behöva åka hem tidigare eftersom dom började jobba så tidigt imorn.. så snäll som jag är sa jag.. "jaaaa.. det kan jag väl göra då.." och dom ba "äre säkert?!" så jag sa ja.. och sen kunde dom inte hålla sig längre och börja asgarva och sa att de bara tuller med mig! 
så sa dom "villkommenn til g4s!!" 
så jag stod och kände mig lite dum ett tag fast det var ju ganska kul så jag skrattade lite med. sen gick jag in i vagnen och jag hörde hur dom tyckte att det var så kul utanför att dom inte kunde sluta skratta.. (så kul var det ju inte)
och när jag kom ut började dom skratta igen.. :) det är ju kul att man kan glädja nån. 
jag har ingen aning om vad det är för nummer som ringt mig, dom hade bara flax (tur, jag börjar bil grym på norska ju ;) ) att det var nån som ringt.. 


sen började min krångliga färd hemåt. som sagt så bor jag ju på landet och det är inte världens bästa tågförbindelser hit. och ikväll var det extra tricky. men som tur är är jag grym på kollektivtrafik, kalla mig kollektivtrafikkungen! och jag utnyttjar mitt 30-dagars resekort till fullo. ;)
Jag slutade jobba 19.00, gick och bytte om, pinkelurade, kände mig lite hungrig, lite törstig och lite godissugen så gick in på deli de luca på vägen till t-banan för att köpa en go salami-panini, en pepsi max och en lion peanut (97 kr!!! vi är i norge...)
klockan var nu ca 19.20 och mitt t-banetåg gick 19.28 och jag började bli lite stressad.. men killen i kassan skulle stå och pressa på paninin i x antal minuter så den blev alldeles platt. 
19.25 var jag vid t-banetavlan och såg att mitt tåg mot bergskrystallen gick om 3 min men hade ingen aning om hur man kom dit. sprang runt som en yr höna, frågade nån, chansade. kom rätt. 10 sekunder efter jag kommit till plattformen kom tåget. 
detta var alltså min resväg hem;
- t-bana från stortinget mot bergkrystallen, hoppa av i helsfyr
- gå till helsfyr bussterminal, ta buss mot maura, hoppa av i skedsmokorset
- ta buss mot sörumsand, hoppa av vid frogner skola
- gå till frogner station
- ta tåg från frogner mot drammen hoppa av i leirsund


Jag tycker jag var duktig!! :D Jag kan typ inget om oslo.. men det roliga är att leirsund ligger närmare oslo än vad frogner gör, alltså var jag tvungen att åka en omväg för att komma hem. det här tog ca 1 timma och det var max några minuter mellan varje byte.. 
annars tar det 20 minuter att komma hem med tåget, men detta var ändå alternativet som gjorde att jag kom hem tidigast. 
skitsamma nu ska jag sluta tjata om det..


jag känner mig ganska shleten... skulle lätt kunna somna.. eheh, men klockan är inte ens 10. små flickor som mig är inte vana att gå upp så tidigt och stressa så mkt som jag gör.. :P
vill ha sovmorgon för resten av mitt liv. det är omänskligt att gå upp tidigt på morgonen. man borde alltid få sova ut. 


Nu ska jag vila. Och dricka mjölk. Hadet!