lördag 29 oktober 2011

Ledig idag. Har egentligen inte gjort nånting. Känt att mitt liv är helt meningslöst. Hämm. 
Har pratat med Josse i telefon. På torsdag eller fredag åker jag till Göteborg, det blir awesome! :)

Har några nya filmer nu;  
  • Crazy stupid love
  • Red state
  • Source code
  • Submarine  
Ja. Det var det. 
Kanske ska se på nån av dom ikväll? Eller Oz? Jag älskar Oz!

Idag har jag dammsugit och dammat av mitt rum, bytt sängkläder, tvättat håret, ätit godis, pratat med Josse, pratat med Johan. Ja typ det. 
Idag har jag ätit:

 En halv chokladköka
 
En brejk

 En nougat (det gooodaste jag vet kanske?)
En banan
Och en smoothie
(Fast min smoothie var orange.. ingen aning om vad det var för smak, men den var spännande!)

Vilken nyttomänniska jag är va!
Snart ska vi äta renkött, det blir la grejer det!

Haha, fan vad jag har tråkigt. 
Ska platta mitt hår bara för det. Hejdå!
Några saker som jag tänkte på idag när jag åkte till jobbet...

Jag förstår inte hur barn kan vara så fascinerade av tåg..? Jag menar, det är ofta det står nån liten unge på tågstationen med mormor eller mamma eller nån och så åker det förbi ett tåg jättefort och alltid tycker ungen det är häftigt. Är det för att dom går snabbt? Det kan ju knappast vara för att dom är snygga eller häftiga iaf, för det är ju bara en stor korvformad klump... 

När jag åkte tåg idag var den en otroligt tjock tågvärdinna. Alltså det var knappt så att hon kom fram i gången när hon skulle gå fram och tillbaka genom tåget. Kan tänka mig att hon nästan hade problem med att komma in och ut genom tågdörrarna också.. 
Är det inte dags att börja fundera på ett nytt jobb då? Eller, fundera på ifall man kanske är lite för tjock? Kanske börja fundera på vikten.. Som jag också borde göra.. ehehheh. Men jag kommer iaf fortfarande in i tåget! :)


Jag vet inte om jag var otroligt fördomsfull förut, men jag blev faktiskt lite rädd. 
På tåget snett emot mig satt en utländsk man, lite äldre än medelålders, han hade hyfsat fina kläder på sig, fina skor! Jag upptäckte ganska snabbt att han satt och viftade lite med armarna, la händerna på knäna, han blundade och pratade med sig själv.. Min första tanke var att det var ett psycho, men han hade ju fina kläder och såg inte ut som nån wacko-alkad luffare. Så jag fattade ganska snabbt att han satt och bad, så in i helvete.
Jag kollade lite på honom i smyg. Det såg ut som att han hade nåt innanför jackan, alltså som om han hade gömt nåt innanför jackan och jag tänkte självklart att han var en självmordsbombare och att han hade bomben innanför jackan och nu satt han och bad till gud precis innan han skulle göra det. Jag känner mig så hemsk som tänkte så, men jag tycker ändå att omständigheterna gjorde hela situationen lite småskum..? 
Till råga på allt så verkade han så himla nervös. Det kanske var för att jag satt och stirrade på honom och såg livrädd ut?? Tror att det var därför han log mot mig, haha. :P 
Men, han var ingen självmordsbombare, så det var bara en hemsk och dum tank Maria. 
Han kanske var på väg in till sjukhuset där nån han kände låg dödssjuk, klart man ser nervös ut då och inget konstigt med att han sitter och ber isf. 
Det kan ju ha varit vad som helst.
Men - jag blev nyfiken på gubben och tänkte att jag ska se var han tar vägen när han går av tåget. Jag gick av tåget, han var precis framför mig, vi åkte upp för rulltrappan, han var några personer framför och helt plötsligt var han bara borta. Jag började småskratta för mig själv och undra hur fan han bara kunde försvinna. :D


Jag är inte så fördomsfull, tro nu inte det, men jag har tänkt lite på den här gubben idag alltså...


En annan sak är, att jag får så sjukt dåligt samvete när jag bara går förbi alla hemlösa som sitter utmed gatan. 
Karl Johan gata är den stora gatan i Oslo, typ som Drottninggatan i Stockholm. Där går jag ofta när jag ska till jobbet, men där är väldigt mycket hemlösa (och på kvällarna massa prostituerade) och jag mår så dåligt varenda gång jag går förbi dom. 
Vissa sitter bara sketna och dana med nån filt och en liten mugg, nån kanske har skrivit nåt på en pappkartong, man ser verkligen på dom att dom inte har det bra. 
Sen finns det dom som är så duktiga och går och försöker sälja hemlös-tidningar. Jag tycker så synd om dom och vill köpa, men jag vet att jag inte kan börja för då kommer jag känna att jag måste ge alla och köpa av alla.. 
Jag vill så gärna hjälpa dom, men jag känner inte att jag måste ge dom pengar. Skulle hellre gå in och köpa nån mat till dom för det är ju det dom behöver. Det ska jag göra nån gång! Och köpa hemlös-tidning! :) 
Sen finns det dom som sitter och tigger som känns så himla fejk! Dom vill jag inte hjälpa.
Men sen har jag tänkt att om man sitter på gatan och tigger måste det ju vara nånting som är riktigt fel, den personen behöver antagligen också hjälp på nåt sätt, även om den är "fejk", annars skulle man aldrig göra så. Men jag har ändå inte lust att hjälpa dom.
Om jag ska köpa bullar eller kaffe eller whatever till nån, då ska det vara till en sketen en på en pappkartong och inte till nån plingelingtant som försöker gå runt och sälja blommor. 


Imorn är jag ledig. 
Awesome! :) 


Puss och gonääätt!