onsdag 23 november 2011

Hej igen alla mina fans! Mariamama is back! Efter en hård och slitsam dag på jobbet. Lägger mig snart ner och DÖR av utmattning. 
Näääva. Det är skönt att inte slita ut sig för möe. Idag höll jag dock på att slita ut min hjärna totalt pga nåt jättesudoku som jag blev helcp av. Det var megastort och skitsvårt och jag höll på med det i flera timmar. 
Som ni vana sudokulösare kanske vet så brukar det ju vara rutor och rader med siffror från 1-9, men nu, i detta underbara hjärnkrossarkryss var det siffror från 0-9 + bokstäver från A-F. DET DU! Faaan jag vill ha det här och nu, jag blev beroende, det var jättekul faktiskt! :D

Det är så himla tråkigt väder hela tiden. Bara grått och dimmigt och jävligt. Inte för att det gör mig så mkt eftersom jag är inne mestadels, men dom få tillfällena jag går ut, som till och från tåget, då tycker jag iaf att det kan låta bli att vara grått och dimmigt. Men jag är glad att det inte regnar. :) 
Såhär tråkigt såg det ut när jag skulle åka till jobbet idag.
Jaa. Sen har jag inte så möe mer och säga om det så slänger ut en till bild, från jobbet faktiskt. Vill försöka illustrera hur läskigt det är att gå rundor på jobbet. Ibland är det det, ibland inte. Såhär ser det ut. På vissa ställen. Detta är dock bara övre källaren, nedre källaren är läskigare! Massa konstiga gångar och rum, liksom man kan öppna en dörr och så är det en smal och mörk jävla gång som säkert leder till helvetet. Jag är rädd att hitta nåt lik eller nån halvdöd människa om jag råkar titta in där, så försöker undvika dom läskiga ställena. 

Idag när jag satt på stationen kom det nån slags luffare och luffade runt bland bänkarna, han kollade under bänkarna och letade överallt efter saker; tidningar, pantburkar och pengar och såna grejer. Han stannade precis bredvid mig, för där hittade han en krona. Han tog upp den och frågade mig om jag skulle ha den. Jag blev helt rörd! Han har ingenting men hittade en krona och var ändå så snäll att fråga om det var min. Jag blev jätteledsen, jag blir jätteledsen så fort jag ser en hemlös. Speciellt nu när det är kallt ute. De sitter med sina filtar och fryser och ser så ledsna ut! Det är klart som fan dom ser ledsna ut, det är nog inte kul att vara dom.. 
:(


Innan jag åkte hem skulle jag köpa ett nytt månadskort för att få åka tåg och alla såna bra grejer som buss och t-bana och spårvagn och sånt. FAN vad man måste vara envis alltså. Man köper det via automat. Det tog mig nog 10 min-en kvart att göra nånting som ska ta 2 minuter max. Det stod att det inte funkade, att jag skulle byta automat osv. Bytte automat en gång men det stod samma sak så stod och försökte om och om igen, hade ju inget annat val för jag var ju tvungen att komma hem. Så försökte nog 10 gånger innan det funkade. Jävla skitautomater. 


När jag gick på tåget satte jag mig vid ett sånt stort säte där det är 3 säten mittemot varandra. Tåget är väldigt tomt på kvällarna så det var gooott om plats, det var nog ingen mer än jag i hela min vagn, MEN - så kommer det 3 småkillar och sätter sig precis bredvid mig, jävligt random tycker jag. 
Så började jag tänka lite att dom skulle hoppa av på samma ställe som mig och följa efter mig och råna mig. Sen började jag tänka på hur besvikna dom skulle blivit. Vilket byte, vad har jag att sno liksom. En gammal mp3 (som är väldigt, väldigt bra! men inget stöldbegärligt), 2 gamla slitna telefoner, max 100 norska i kontanter, 120 svenska i kontanter. Jag kan inte koden till mitt norska bankkort så det skulle dom inte fått mycket användning av, och på mitt svenska kort är det inte mycket pengar att skryta om. Dessutom hade dom varit fast ute på landet tills imorgon på morgonen om dom hade hoppat av på samma ställe som mig. Hade nästan varit lite kul. 

Nu tänkte blogginlägget visst plötsligt ta tvärslut. Men jag har ingenting att avrunda med så det får väl bara låta jävligt avhugget. 
Godnatt!